Let op! Geld lenen kost geld.
Garanties op scooters2017-10-17T07:58:32+00:00

Bij de aanschaf van een scooter bij Scooterlease XL ontvang je standaard 1 jaar garantie tot maximaal 6000 km. Daarnaast geven wij 3 jaar garantie op het motorblok tot maximaal 10.000 kilometer*. Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen samen met de eventuele onderhoudsbonnen.

Wel 3 jaar motor garantie: startmotor, krukas, lagers van overbrengingshuis, nokkenas, oliepomp, inlaatspruitstuk, carburateur, cilinder en zuiger, cilinderkop.

Geen 3 jaar motor garantie: bendix, achterkoppeling, v-snaar, variateur.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrij- transportkosten dien je zelf voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij Scooterlease XL worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer u bij een extern RDW erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten indien je de scooter aan huis hebt laten bezorgen) zal worden veranderd naar onderdelen omruilgarantie. Bij een onderdelen omruilgarantie heb je enkel garantie op de garantie onderdelen, dus niet meer op het werkloon en transport. Deze kosten komen dan ook voor eigen rekening. Indien je de onderhoudsbeurten elders dan bij Scooterlease XL laat uitvoeren, dien je de facturen hiervan te kunnen overleggen.

De garantie geldt op technische gebreken . Defecten, die worden veroorzaakt door een fabricagefout zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op materiaal -of fabricagefout.

Uitgesloten van garantie zijn:

 • Het vervangen van standaard slijtage onderdelen welke aan normale slijtage onderhevig voorbeelden hiervan zijn, slijtage van banden, lampjes, remblokken, zekeringen en rubbers.
 • Onderdelen waarbij de garantie beperkt is tot een maximale kilometerstand of termijn zijn kabels 1000 km en accu 3 maanden
 • De werkzaamheden welke bij onderhoud worden verricht zoals olie verversen, kleppen stellen, smeren, afstellen en reinigen.
 • Corrosie of oxidatie aan de oppervlakte van het chassis, op het schroefwerk, de uitlaat en/of alle overige wel of niet behandelde metalen onderdelen. Voor een goede bescherming van jouw scooter raden wij aan om in ieder geval na aankoop al het chroom werk goed in de chroompoets en kappen in de was te zetten voor het behouden van een goede look van jouw scooter voor langere tijd.
 • Reparaties naar aanleiding van ondeskundig/abnormaal gebruik, na het niet uitvoeren van onderhoudsbeurten of bij verwijtbare schades zoals het rijden met geen of te weinig olie en/of het gebruik van verkeerde olie of benzine.
 • Reparaties naar aanleiding van een ongeluk, diefstal, natuurrampen, brand, verwaarlozing, (tijdelijke) overbelasting of verkeerd gebruik.
 • Reparaties aan opgevoerde scooters welke zijn opgevoerd door anderen dan Scooterlease XL. Bij het aanpassen van de maximum snelheid van de scooter blijft de garantie alleen van kracht wanneer dit professioneel is uitgevoerd door Scooterlease XL.
 • Reparaties aan scooters waaraan zelf gesleuteld is.
 • Reparaties naar aanleiding van het kapot trappen van de kickstartdeksel.
 • Reparaties van schade ten gevolge van normaal gebruik zoals bijvoorbeeld krassen op het plasticwerk zoals kuipdelen en treeplanken, verkleuren door zonlicht van de gelakte delen/de chromen delen/ het zadel en dergelijke.
 • Reparaties aan scooters waar de originele onderdelen zijn vervangen door niet-originele onderdelen (cilinder, uitlaat, bougie, zuiger uitlaatdemper).

Indien de scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door Scooterlease XL onderzoekskosten en eventueel voorrijkosten in rekening gebracht worden.

Let op! Scooterlease XL vergoedt nooit reparatiekosten van derden. Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

Scooterlease-xl.nl