Garantie

Heb ik garantie op mijn scooter?

Bij de aanschaf van een scooter bij Scooterlease-XL ontvang je standaard 1 jaar garantie, tot maximaal 6000 km. Daarnaast geven wij 3 jaar garantie op het motorblok, tot maximaal 10.000 kilometer*. Je kunt uitsluitend aanspraak maken op de garantie indien je de eerste eigenaar bent en ons het aankoopbewijs kunt tonen, samen met de eventuele onderhoudsbonnen.

Wel 3 jaar motorgarantie: startmotor, krukas, lagers van overbrengingshuis, nokkenas, oliepomp, inlaatspruitstuk, carburateur, cilinder en zuiger, cilinderkop.

Geen 3 jaar motor garantie: bendix, achterkoppeling, v-snaar, variateur.

Onderhoud van de scooter en de eventuele voorrij- transportkosten dien je zelf voor eigen rekening te nemen en vallen niet onder de garantie. Wanneer de minimale vereisten van onderhoud aan het voertuig niet worden nageleefd, vervalt de garantie van het voertuig. Bovendien blijft de volledige garantie enkel geldig indien reparaties alleen bij Scooterlease-XL worden verricht. Wel heb je de vrijheid zelf te kiezen bij welk bedrijf je het onderhoud laat uitvoeren. Let op dat wanneer u bij een extern RDW-erkend bedrijf het onderhoud laat uitvoeren de volledige garantie (garantie op onderdelen incl. werkloon en voorrijkosten indien je de scooter aan huis hebt laten bezorgen) zal worden veranderd naar onderdelen omruilgarantie. Bij een onderdelen omruilgarantie heb je enkel garantie op de garantie onderdelen, dus niet meer op het werkloon en transport. Deze kosten worden dan ook voor eigen rekening. Indien je de onderhoudsbeurten elders dan bij Scooterlease-XL laat uitvoeren, dien je de facturen hiervan te kunnen overleggen.

De garantie geldt op technische gebreken. Defecten, die worden veroorzaakt door een fabricagefout, zullen worden verholpen. Garantie is niet van toepassing wanneer het product defect is ten gevolge van een reden die naar oordeel van onze technische dienst niet is terug te voeren op materiaal -of fabricagefout.

Uitgesloten van garantie zijn:

Indien de scooter niet defect blijkt te zijn, zullen er door Scooterlease XL onderzoekskosten en eventueel voorrijkosten in rekening gebracht worden.

Let op: Scooterlease-XL vergoedt nooit reparatiekosten van derden. Naast deze garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.

Scooters

Alle scooters Elektrische scooters Benzine scooters

Contact

Bel direct 085 - 065 36 26 Stuur een e-mail Bezoek een van onze 14 afhaallocaties

Service aanvragen

Onderhoud aanvragen Reparatie aanvragen Schadereparatie aanvragen